2013. április 9., kedd

Fotósátor hétköznapi tárgyakból :-)

Én is mindig igyekszem szebbnél szebb oldaláról lefotózni az alkotásaimat, így összehoztam itthon fellelhető dolgokból egy rögtönzött fotósátrat (fénysátrat)!
A sátor kerete egy ikeás relax fotel lábtartója felfordítva és egy ülő zsámolyon helyezkedik el :-)))
Következő alkatrész egy fehér lepedő négy csipesszel.A lepedőt alulról indítom, ívben hozom fel, csipesszel megfogatom a hátsó lábaknál majd tovább hozom az anyagot az első lábakhoz itt is csipesszel rögzítem!
Miért nem veszek egy fotósátrat???
Mert nincs kedvem kifizetni az árát,valamint nincs kedvem még egy dolognak helyet találni.elég kacattal már körülvettem magam az alkotások miatt :-))) Így arra törekedtem, hogy nulla forintból kihozzam és sikerült :-)
A fotósátor következő fontos eleme a világítás, a helyzet megoldható két asztali lámpával oldalról megvilágítva, de nekem van egy barkácsolt állványom, két különböző állvány alkatrészeiből össze eszkábálva, és egy reflektor lámpa van rögzítve a tetején (gyorsulási verseny éjszakai megvilágításából, már évek óta a műhelyben állt)

Egy baj még mindig van, sokszor lusta vagyok ezt összeállítani , és csak futtában kattintok egyet az alkotásról!Ezt nézzétek el nekem, azért igyekszem majd több mindent itt fotózni :-)


2013. április 7., vasárnap

Fahéjas zab keksz

Imádom a kekszeket így bepróbálkoztam eggyel, keresgettem valami jónak látszót , aztán a vége mindig az, hogy módosítok rajta és valami kisül belőle :-)))
Most minden jól sikerült, a recept választás, a módosítás és a végeredmény KIVÁLÓ! Nem csak szerintem

A hozzávalók:
250 g lágy margarin
300 g cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojás
420 g teljes kiőrlésű zabliszt
1/2 cs sütőpor
1/2 tk só
1 tk fahéj

Tetejére: fahéjas kristálycukor

Elkészítés:
A margarint a cukorral , van. cukorral és tojásokkal robotgéppel kikeverjük!
Hozzáadjuk a lisztet sütőport,sót és fahéjt!
Fél órára hűtőbe tesszük ( ha több az sem baj)
Golyócskákat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és vizes aljú pohárral kilapítjuk!
Tetejét megszórjuk a fahéjas cukorral!
Sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd 10 perc alatt készre sütjük!



Az eredeti recept a Nosalty-n "Ropogós fahéjas kekszek Olgitól!Ez volt a kiindulás, ezt meg sem sütöttem, elnézést az alkotótól, csak egyből módosítottam, majd elkészítettem!
Annyira bejött, hogy húsvétkor újra elkészítettem , minimális változtatással :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...